Biografia

Saara Tallqvist on lahtelainen muusikko, joka säveltää ja sanoittaa musiikkinsa itse.

Saara on syntynyt v. 1992 Helsingissä ja lapsuuden kasvanut Kymenlaaksossa, jossa luovuus on ollut vahvasti läsnä. Saara aloitti musiikkiopinnot 7-vuotiaana Kotkan-Seudun musiikkiopistossa opiskellen harmonikkaa, kuorolaulua ja musiikin teoriaa. Musiikkiopinnot jatkuivat Lahdessa Tiirismaan lukion musiikkilinjalla ja Saara on vaikuttanut eri lahtelaisissa bändeissä kosketinsoittajana ja taustalaulajana. Ura vei artistitoimintaan v. 2018, jonka jälkeen musiikkijulkaisuja on tullut runsaasti.

Ensimmäiset sinkkujulkaisut “Huurre” ja “Mustaa magiaa” tulivat ulos vuonna 2018, jonka jälkeen v. 2019 ilmestyi kappale “Viipymättä sateeseen” musiikkivideon kanssa. Samana vuonna Saara Tallqvist esiintyi Talent Suomi -ohjelman karsinnoissa, joka lisäsi intoa oman albumin julkaisuun. Kokopitkä albumi “Askel vapauteen” julkaistiin v. 2020 ja seuraavana vuonna musiikkivideo “Ota minut”. Saara Tallqvist julkaisi uutta musiikkia syksyllä 2023. Kappaleet ‘Rakkaus hukuttaa’ ja ‘Peilitalo’ pääsivät laajaan radiosoittoon, lisäksi tuore musiikkivideo löytyy artistin YouTube kanavalta.

Artistitoiminnan ohella Saara Tallqvist on intoutunut kehittämään musiikin hyvinvointivaikutuksien käyttöä. Saara on joogaopettaja ja hän on kehittänyt uuden joogamuodon Bodysound yoga®, jossa yhdistetään musiikin, joogan ja laulun kehonhuollon menetelmiä. Ohjaajana Saara on rauhallinen, lämmin ja läsnäoleva, joka intuitiivisella otteellaan koskettaa länsäolijaa. Saara on kouluttautunut myös yhteisömuusikoksi ja hän on kehittänyt musiikkiterapian soveltavan käytön mukaisesti osallistavaa musiikkitoimintaa uudella lähestymistavalla “Hyvinvointia musiikista”.

Keikkatiedustelut: info@saaratallqvist.fi